1 mai 2010

Rum og bevægelse 2

Statens Museum for Kunst
Location: København centrum, Georg Brandes Plads, ved Kongens have (Nørreport station)
Tegnet af Vilhelm Dahlerup og C.F. Møller
Opført efter Christiansborg branden i 1884, udvidet i 1998 efter en arkitektkonkurrence

I anledning til Dansens dage var jeg på SMK for at se en "dans-musik-happening" forstilling :

Superhands på Dansens dage

Jeg forstår ikke altid så meget alt det bag dans og koreografi men synes det er en fascinerende verden for de rumelig aspekter og den kropselig og sanselig opmærksomhed det kræver. Det kan siges at det var en spændende erfaring til som kunne opleves på scenen i SMK.
Stedet egner sig også til særlige rumelig oplevelser! Et af mine favoriter i Kbh: det er et af de få steder hvor man kan stå helt fysisk i overgangen mellem en historisk bygning og sin moderne udvidelse. Man står i lyset, i et rum mellem udendørs og indendørs, et teater til parken hvor scenen - som særlig kulturel mødepunkt - byder på udsigt og indsigt.

SMK har en fantastisk samling af kunst og nogle rigtig interessante udstillinger men erfare det transitions rum - skulpturgaden - har altid haft en vis effekt på mig, allerede ved mit første besøg som barn - naiv og uvidende mht det uddannet arkitekt blik. En fornemmelse at stå hvor det sker. Det er nemlig ikke en overflade som er i kontakt med den gamle bygning, det er et rum: det er en stor forskel!
Selv udvidelsen er selvføldig smuk med vinduer og rammer til både omgivelserne, udstillingsrummene, caféen, den gamle facade. Og overfladen og detajlerne - ja, fordi et rum har trods alt en side som er i kontakt med det gamle - er vel udarbejdet.

Men kom selv og erfare skulpturgaden og scenen, rummene og deres indhold.

http://www.smk.dk/besoeg-museet/aktiviteter/paa-scenen/

Aucun commentaire: